Search 
Advanced Search

Work Information

Vagn Holmboe : Symphony no.13, op.192


Publisher Wilhelm Hansen
Category
Orchestra
Sub-Category Large Orchestra
Year Composed
1994
Duration 25 Minutes
Orchestration
3(pic).2+ca.2+bcl.2+cbn/4.3.3.1/timp.perc/str
Availability Sale from Musicroom or Music Dispatch  Explain this...
Discography
Here...

Buy from 
Full Score(s) WH30303

Programme Note

I januar 1993 imødekom Vagn Holmboe en opfordring fra den walisiske dirigent Owain Arwel Hughes til at skrive en 13. symfoni. Symfonien blev færdigi 1994 og er tilegnet Hughes, der med Aarhus Symfoniorkester har indspillet alle Holmboes symfonier for det svenske pladeselskab BIS. Om Symfoni nr. 13 fortæller Robert Suff, musikproducer ved BIS:

"Som i 10., 11. og 12. Symfoni. er Holmboes 13. også i tre satser, men det er usædvanligt for Holmboe, at alle satser har et hurtigt grundtempo. Orkestreringen er Holmboes 'sædvanlige': Træblæserne inkluderer piccolofløjte, engelsk horn, basklarinet og kontrafagot, og der er et stort opbud af slagtøj. I modsætning til den 11. og 12. Symfoni erstatter en celeste harpen; dens rolle begrænser sig til en kort synkoperet duet med vibrafonen i begyndelsen af 2. sats. Også slagtøjet uden fast tonehøjde har en begrænset rolle med en i øvrigt lige så stor koloristisk som rytmisk betydning. Med en afbalanceret orkestrering opnås en gennemsigtighed selv i passager med det største instrumentopbud.

Alle satser imponerer i kraft af den konsekvens i musikkens udvikling, der fører til fuldbyrdelsen af den kompakte, massive strukturer - et kendetegn ved alle Vagn Holmboes bedste værker."

DR Musik- og kulturredaktion.


E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail