Search 
Advanced Search

Work Information

Andy Pape : Scherzo Animalesco


Publisher Wilhelm Hansen
Category
Orchestra
Sub-Category Large Orchestra
Year Composed
1994
Duration 8 Minutes
Orchestration
2+pic.3.2+bcl.3/4.4.3.1/3perc/pf/str
Availability Hire  Explain this...
Discography
Here...

Buy from 
Full Score(s) KP01377

Programme Note

Denne sats, med undertitlen "A Stone-age-rage", er oprindeligt tænkt som scherzosatsen i en stenaldersymfoni, hvor de øvrige satser endnu er imaginære.

Stenaldertemaet skal ikke opfattes som en musikalsk skildring af en tidsepoke, eller som et romantisk tonedigt med medvirkende dinosaurer som i Walt Disneys "Fantasia". Værkets tema eller stemning er snarere min erkendelse af, at mennesket stadig befinder sig i stenalderen på mange områder på trods af alle moderne tekniske fremskridt. Denne erkendelse er uden værdiladning; det er hverken godt eller ondt, det er bare sådan. Jeg kan ikke engang tage æren for at have opfundet dette tema, mange komponister før mig har beskæftiget sig med barbariske satser: Bela Bartoks "Allegro barbaro" og Elvis Presleys "You ain’t nothin’ but a hound dog" for blot at nævne to titler. Jeg føler mig blot tryg ved tanken om at denne slags musik findes.

Forløbet af denne stenaldersats er en spirallignende acceleration og intensitetsforøgelse, indtil stilheden indtræffer. Hvad stenaldermennesket skal stille op med stilheden forbliver en gåde.

Andy Pape.


E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail