Search 
Advanced Search

Work Information

Hans Abrahamsen : String Quartet no. 2


Publisher Wilhelm Hansen
Category
Works for 2-6 Players
Sub-Category String Quartet
Year Composed
1981
Duration 15 Minutes
Orchestration
str4tet
Availability Sale from Musicroom or Music Dispatch  Explain this...
Discography
Here...

Buy from 
Full Score(s) WH29754B
Set(s) of Parts WH29754A

Programme Note

Hans Abrahamsen STRYGEKVARTET NR. 2

I Andante - Piu mosso maestoso
II Vivo, ben ritmico - Molto gesticolante e tumultuso
III Tranquillo con delicatezza
IV Presto energico - Andante con moto - meno mosso sostenuto - Presto brillante
Hans Abrahamsens 2. strygekvartet er skrevet i 1981 på bestilling af Lerchenborg-musikugen 1981, hvor den samme år blev uropført af Gaudeamus-kvartetten.
I denne kvartet er det den stadige vekslen mellem nøgternhed og drama, der først springer lytteren i ørerne: den lyrisk-gestiske tradition som vi kender den fra Arnold Schönberg og Alban Berg, sat - ikke op mod - men omkring det "sobre barbari", der kendetegner den rytmiske neo-klassicisme.
Såvel første som sidste sats i denne kvartet er emotionelle på mange planer: vemodige og dog myldrende af liv og til stadighed overraskende i udviklingen; det er nat og skumring og blændende lys. Funklende diamanter på baggrund af blodrødt fløjl.
De to mellemsatser forener modsætningerne uden indpakningen: anden sats som benhård, afskrællet rytmisk stroppetur efterfulgt af en tyst fjern dans i tredelt takt, der dog hele tiden forskydes og tøver. Der er en fornemmelse af noget klassisk, anet gennem mange slør.
Anden kvartet er musik, der er farlig i sit dobbelttydige forhold til traditionen; den svundne tid dukker frem som et yderst vedkommende og levende spøgelse. Skønheden og uhyret som musikalsk drama.

Poul Ruders

Reviews

  • The string quartet, the most tradition-strained of all musical genres, is here treated by Hans Abrahamsen so that one understands the possibilities he has seen in this very old combination of four instruments. It is not an apprenticeship piece of work. It is a masterpiece
    Jens Brincker, Berlingske Tidende, 04/08/1981

E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail