Search 
Advanced Search

Work Information

Poul Ruders : The Bells


Publisher Wilhelm Hansen
Category
Soloist(s) and Large Ensemble (7 or more players)
Year Composed 1993
Duration
19 Minutes
Solo Voice(s) Soprano
Orchestration
0.1.1.0/1.1.0.0/pf/str(1.0.1.0.1)
Availability Hire  Explain this...
Discography
Here...

Programme Note

Poul Ruders THE BELLS

Det dirrende nerve-drama og den natlige atmosfære af undergang, som man finder i Poes digtning lader mig sjældent i fred, så da jeg fik en bestilling fra The Nash Ensemble i London tilbage i 1993, varede det ikke længe før jeg besluttede mig til at skrive mit tredje Poe-værk (det første er The City in the Sea for alt og orkester, det andet Alone for sopran og klarinet).
Jeg havde da netop hørt Lucy Sheltons rystende stærke udførelse af Luigi Nonos Il Canto Sospeso og jeg spurgte Lucy, om hun ville opføre min nye Poe-værk med Nash Ensemblet. Det blev så til flere opførelser og en indspilning med Speculum Musicae i New York af aftenens værk The Bells.
Dette store digt simpelthen trygler om at blive sat i musik (mærkeligt nok er det vist kun Rachmaninov der ligeledes har følt sig fristet). Teksten er et stykke musik i sig selv og kompositionens form følger digtets; helt til dørs. Med andre ord er Poes tekst formen.
Den gennemgående kurve er nedadgående, hvad enten det et tonehøjde, rytme, følelsesmæssigt.
Mod slutningen bliver ordene "the groaning of the bells" fremstillet i dyb, hæs "Sprechgesang" og en vedvarende, klokkeagtig hamren på dybe, sordinerede klaverstrenge.

Poul Ruders

E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail