Search 
Advanced Search

Work Information

Vagn Holmboe : Prelude to the Victoria Embankment, op.184


Publisher Wilhelm Hansen
Category
Large Ensemble (7 or more players)
Year Composed 1990
Duration
12 Minutes
Orchestration 1.1.1.1/2.1.0.0/3perc/str
Availability
Hire  Explain this...
Discography Here...

Buy from 
Full Score(s) WH30564

Programme Note

Victoria Embankment i London ligger langs med Themsen. Om dagen er den en almindelig trafikåre; men ved midnatstid kan den blive forvandlet og få et nyt og gådefuldt liv.
Trafikken dør ud, lysene fra koncerthus og teatersal på den anden side af Themsen oplyser det mørke vand med et fortryllende skær og gør Embankment eventyrlig og tidløs; her kan mærkelige ting hænde.
Victoria Embankment har intet med musik at gøre, men dens magiske forvandling er baggrunden for dette Prelude.

Karakterbetegnelsen i den hurtige første del er Lucente, "skinnende", hvad ikke mindst træblæsernes tætte samspil sørger for, ovenover en kombination pointerede tom-tom-figurer og dæmpede sotto voce-figurer i strygerne, der først gradvis får mere og mere karakter. Den langsommere midterdel, Parlando, "talende", i næsten halvt tempo, har som sit centrum en lang, ekspressiv cellosolo, som tiltager i styrke, mens de øvrige strygere og træblæsere udvikler deres respektive materiale fra før - kulminerende med, at cellisten rejser sig og sætter ord på stemningen: " Yes, it is midnight over London", inden satsen ånder kortvarigt ud, før den tager på hvor det hurtige tempo slap, og i sin sidste del udvikler mere og mere energisk, ja danselysten - for midnat i London kan være lige så hidsig som lyrisk.

Satsen er komponeret i 1990 og uropført den 12/9/92 af Athelas Sinfonietta Copenhagen dirigeret af Flemming Windekilde.


E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail