Search 
Advanced Search

Composers

Finn Jørgensen


Born: 1936

Komponist, musiker, underviser og foredragsholder
Læreruddannet 1958 og ansat ved Ejbyskolen i Odense (1960-66) med sideløbende ansættelse som bladtegner ved Fyens Stiftstidende. Fra 1983 til 1999 timelærer ved Danmarks Lærerhøjskole med undervisning i rytmisk sammenspil, trommer/percussion og brugsklaver. På den baggrund afholdtes kurser i Danmarks Musiklærerforening, på amtscentraler, seminarier og ved stævner i Danmark, Norge og på Færøerne.
Finn Jørgensen har som trommeslager spillet i forskellige orkestre fra 1950 og professionelt siden 1960. Fra 1966 musiklærer på Borup skole, hvor han dirigerede og arrangerede for brass band, big band samt teater- og palmehaveorkester og ledede skolekoret. Startede samtidig komponistvirksomhed, de første år primært børnesange, senere også viser og sange for voksne, ofte i samarbejde med Kirsten D. Jørgensen.
Finn Jørgensens sange er udgivet i diverse hæfter med egne illustrationer. Mange af sangene er senere optaget i andre sangbøger – f.eks. i mange sangbøger for børn, WHs Sangbogen og i Højskolesangbogen.
Mange sange og korværker, heriblandt nyklassikeren ”Sensommervise”, findes udgivet på cd, og en hel del kan opleves på nettet eller i radio og tv – ofte som underlægning.
Finn Jørgensens alsidige talent har medført instruktions- og direktionsopgaver over hele landet.
Finn Jørgensen har gennem en årrække holdt foredrag med fællessang i fokus. I en blanding af causeri og musikalsk samvær præsenteres emner som: ”Årstidens sange”, ”Livet er ikke det værste, man har”, ”Højskolesangbogen”, ”Toner fra filmen” og ”Den danske revy”.
Som en følge heraf har Finn Jørgensen i flere år stået for en times daglig morgensang på Danmarks Musiklærerforenings sommerkursus på Rødding Højskole.
Udgivelser i udvalg
Horisonter m. forfatteren Poul Feldvoss, hæfte samt cd med Bjørn Tidmand og Erik Axel Wessberg, (Wilhelm Hansen Musikforlag)
Troldetræf m. Poul Feldvoss, hæfte samt cd (Dansk Sang)
Et fynsk eventyr
Lille Virgil
Rytmer 1 & 2 (med Johannes Berggreen)
Elementært trommesæt 1 og 2E-mail

Please sign up for our free newsletter with the latest news and works.

* First Name
 
* Last Name
 
* E-mail